DOMOV
TRENING
POŠKODBE
HRANA
OPREMA
TEKAŠKE SKUPINE
TEKAŠKE DELAVNICE
NEGA HRBTENICE
TEKAŠKI DNEVI
TEKAŠKA POPOTOVANJA
TEKAŠKI TABORI
TEKAŠKI MARATONI
RAZMISLEKI, ...
ZA PODJETJA
KOLEDAR 2020
TEKAŠKA OBVESTILA
KONTAKT
Tekaški dan, Snovik, 25. maj 2014

Pred skoraj 20 leti, ko je bila ob petkih popoldan cesta iz Ljubljane proti Štajerski ena sama počasna premikajoča vrsta razgretih avtomobilov, sem iskal druge manj zasedene ceste, ki bi me hitreje ali pa vsaj manj čakajoče pripeljale domov. Ena od možnosti je bila cesta skozi Tuhinjsko dolino. Pogosto sem se vozil po njej in bežno spoznaval kraje ob cesti. Vendar, ko drviš z avtomobilom mimo hiš, domačij, vasi, se počutiš kot en tujek - tujec. Ja, ne počutiš se ravno prijetno. In zato ti tudi kraji, pa čeprav lepi, ne pomenijo prav veliko. Res je, če želimo udomačiti prostor, moramo po njem stopati z lastnimi nogami.

Tuhinjski dolini sem se tokrat približal bolj čuteč, bolj umirjen. S tekaškimi prijatelji, ki so mi delali družbo, pa sem še hitreje začutil, da smo tudi tukaj doma. Tekli smo skozi gozdove, travnike, pašnike in se povzpeli vse do svetega Miklavža z lepim razgledom.

Terme Snovik niso daleč. Omogočajo pa nam, da preživimo izjemno zanimiv dan. Priporočam, da se najprej odpravite na tek ali pohod in potem skočite še v kopališče s termalno vodo. Kuhar pa zna tudi dobro skuhati.

Za voden tek ali pohod se obrnite na Bernarda (mali: animacija@terme-snovik.si)
z veseljem vas bo pospremil, tako kot je tudi nas.


Tukaj si pa lahko pogledaš filmček:


Kdo je v resnici hedonist? Komur so pomembni le trenutni užitki in mu ni mar za njihove morebitne dolgoročne negativne učinke, je prej mazohist kakor hedonist. Bodi pravi hedonist!

Urban Praprotnik,
prof. šp. vzg.