DOMOV
TRENING
POŠKODBE
HRANA
OPREMA
TEKAŠKE SKUPINE
TEKAŠKE DELAVNICE
NEGA HRBTENICE
TEKAŠKI DNEVI
TEKAŠKA POPOTOVANJA
TEKAŠKI TABORI
TEKAŠKI MARATONI
RAZMISLEKI, ...
ZA PODJETJA
KOLEDAR 2020
TEKAŠKA OBVESTILA
KONTAKT
Tekaški dan, od meje do meje, 24.1.2016

V nedeljo, 24. januarja 2016, smo tekli vzdolž slovenske obale od Sečovelj proti Lazaretu. Med tekom je vsak lahko izbral sebi primerno razdaljo in je lahko izstopil iz popotovanja in obenem vstopil na avtobus, ki nas je spremljal.Poglej filmček:Trasa:

Sečovlje (mejni prehod) 0 km

Lucija (parkirišče pred marino Portorož) 8 km

Portorož

Piran (avtobusna postaja) +5 km 13 km

Fiesa

Strunjan +5 km 18 km

Izola (južna cesta+podvozna c.) + 4 km 22 km

Izola (pri ladjedelnici) +4 km 26 km

Žusterna

Koper (parkirišče ob morju) +6 km 32 km

pred Ankaranom (bus postaja) +7 km 39 km

Ankaran (vila Andor)  +3 km 42 km

Lazaret (mejni prehod) +3 km 44 km


Opis teka

Tekli smo v družabnem tempu. Po ogrevalnih 2 kilometrih smo se postopoma po naravni selekciji razporedili v pet skupin. Najhitrejša skupina je tekla med 5:00 in 5:30 minut na kilometer, druga med 5:30 in 5:45, tretja med 5:45 in 6:15 in četrta med 6:15 in 7:00. Na okrepčevalnih postajah, ki jih je bilo 10 smo se za kratek čas ustavili. Tek smo po občutku obogatili s kratkimi odseki hoje. Na ta način smo z večjo lahkoto pretekli zastavljeno razdaljo in ohranjali družabnost.


Zdrave navade so prave navade! Zanimivo je, da se človek pogosto sramuje zdravih navad. Sprašuje se: "Kaj sosedje mislijo, kadar tečem? Kaj bodo prijatelji mislili, če z njimi ne bom pil alkohola in ponočeval? Kaj bodo mislili, če previdno vozim avto?" Naj mislijo karkoli! Lahko se jim zdim dolgočasen... Pomembno je le to, da samega sebe ne dolgočasim, da živim polno življenje.

Urban Praprotnik,
prof. šp. vzg.