DOMOV
TRENING
POŠKODBE
HRANA
OPREMA
TEKAŠKE SKUPINE
TEKAŠKE DELAVNICE
NEGA HRBTENICE
TEKAŠKI DNEVI
TEKAŠKA POPOTOVANJA
TEKAŠKI TABORI
TEKAŠKI MARATONI
RAZMISLEKI, ...
ZA PODJETJA
KOLEDAR 2020
TEKAŠKA OBVESTILA
KONTAKT
Tekaški tabor na Hvaru, februar 2016

Na svet je dobro gledati iz lepe plati. Zato zagotovo ne moremo za nobeno tekaško pot reči, da je grda. Že to, da lahko tečemo po njej, je zelo lepo. To, da lahko tečemo, je velika naklonjenost sreče. Ampak, če želimo iz prestiža izbrati res izjemne poti, potem ne moremo izpustiti dalmatinskega otoka Hvar. Na našem tekaškem taboru si bomo privoščili tri poti (prvi termin) in dve poti (drugi termin). Prva nas bo vodila iz središča mesta Hvar po naravnem parku Pelegrin, druga po izjemno lepi razgledni cestici po južni strani otoka in tretja po Starograjskem polju. Privoščili pa si bom tudi pohod v čudovito naravo, skozi zapuščene vasi malo in veliko Grablje. Vsaka pot skriva v sebi mnogo zakladov, ki nas bodo očarali in začarali. Za popestritev tekaškega tabora pa bomo en dan naredili sprehod iz Milne skozi Malo in Velo Grablje.

Nastanjeni bomo v prostornih sobah čudovitega hotela Park v središču mesta Hvar. V njihovi kuhinji bodo pripravljali gurmanske zgodnje večerje samo za nas, za zajtrk pa jim bomo pomagali, da nam bodo pripravili tudi kaj še bolj zdravega za še boljši tekaški korak. V času ko bo v Ljubljani še mraz, si bomo tu na Hvaru že lahko privoščili tople sončne žarke ob kavici na trgu. Opazovali bomo kako živijo domačini, ko na otoku še ni turistov. Vohali bomo cvetoči rožmarin in nabirali divje pomaranče. Tako kot vsako leto nas bodo tudi tokrat čakali hvarski maserki, katerim bomo lahko prepustili naše utrujene mišice. Privoščili si bomo tudi predavanje o Hvaru.

Tekaški program je 70 EUR (prvi termin) oziroma 60 EUR (drugi termin). Vključuje tekaško vodenje, spremljava kombija, tekaška okrepčila med potjo, predavanja. Spremljevalci, ki ne bo koristil tekaškega programa, poravnajo samo strošek hotela. Lahko pa prispevajo prostovolni prispevek. Otroci imajo tekaški program brezplačen.

Za prevoz do Splita, kjer bomo parkirali naše avtomobile in se z hidrogliserjem odpeljali na Hvar, se bomo povezali med seboj in napolnili prosta mesta v avtomobilih in kombiju.

Na voljo sta dva termina:

16. 2. -21. 2. 2016, prvi termin od torka do nedelje
23. 2. - 27. 2. 2016, drugi termin od torka do sobote, ki ga lahko zaključimo z mali maratonom v Splitu hotel Park (polpenzion) 35 EUR x 4


Za hotel in mali maraton v Splitu glej razpis tu: http://www.tekaskitrener.si/?MeniID=263


Cena hotela Park v Hvaru je 35 EUR na osebo za polpenzion.

Cena hotela za otroke je manjša. Prosim piši na mail.

Pri prijavi nakaži prijavnino za tekaški program na TRR ŠD Mladi up (Urbani tekači), Gornji trg 33, 1000 Ljubljana. Strošek hotela poravnaš na Hvaru.

Prijavi se tu:


Redno treniramo, da vsak dan zmagujemo! Mi ne treniramo zato, da bomo bolje tekmovali. Mi bomo tekmovali zato, da bolje treniramo. Treniramo pa zato, da lepše živimo.

Urban Praprotnik,
prof. šp. vzg.