DOMOV
TRENING
POŠKODBE
HRANA
OPREMA
TEKAŠKE SKUPINE
TEKAŠKE DELAVNICE
NEGA HRBTENICE
TEKAŠKI DNEVI
TEKAŠKA POPOTOVANJA
TEKAŠKI TABORI
TEKAŠKI MARATONI
RAZMISLEKI, ...
ZA PODJETJA
KOLEDAR 2020
TEKAŠKA OBVESTILA
KONTAKT
Tekaški dan od meje do meje, 14.1.2018

Naša obala, meja med morjem in kopnim, je dolga za en dober maraton. Tokrat smo se je lotili že četrtič. Vabim te, da se nam prihodnje leto pridružiš in odtečeš toliko, kot ti je prav. Poglej filmček.

Screen Shot 2017-12-11 at 13.02.49.png

Poglej filmček:Navodila:

Kako daleč lahko tečeš?

Naš trening tek pričnemo zraven mejnega prehoda Sečovlje in tečemo ob morju skozi Portorož, Piran, Strunjan, Izolo, Žusterno, Koper, Ankaran in do mejnega prehoda Lazaret. Ta pot je dolga približno 44 km. Tečeš lahko seveda tudi le del te poti, saj nas spremljata dva avtobusa in dva kombija. Na avtobus “počitka” lahko vstopiš na eni od okrepčevalnih postaj, se odpelješ z njim do naslednje in nadaljuješ s tekom ali pa preprosto počakaš na njem, da te odpelje do Kopra.

Kako hitro lahko tečeš?
Prvi kilometer bomo naredili počasi in ogrevalno skupaj, dodali bomo še nekaj razteznih vaj. Potem se razdelimo v 4 do 6 skupin, ki bodo tekle različno hitro. Najhitrejša skupina bo imela tempo okoli 5:00 min/km, druga okoli 5:30-5:45/km, tretja okoli 6:00-6:30/km, četrta okoli 7 min/km in še ena počasnejša. Če bo tempo nekoliko prehiter zate, počakaš pri okrečevalnici na skupino s počasnejšim tempom, ki je za tabo, oziroma hodiš dokler te počasnejša skupina ne dohiti.

Kaj lahko ješ in piješ?
Na vsakih 4 do 7 km bomo imeli okrepčevalnico. Na njej bo nekaj sadja, peciva, sendvičev ter topel čaj, voda in napitek. Svetujem, da ješ redno, skoraj na vsaki postaji malo in da piješ toliko, kot si žejen.

Prevoz? Zborno mesto? Časovnica?
En avtobus (Meteor) bo štartal iz Ljubljane iz parkirišča Dolgi most ob 7:30 uri. Prispevek za prevoz iz Ljubljane je 15 EUR.

Drug avtobus (Street tour) bo štartal iz mejnega prehoda Lazaret ob 8.30 uri. Kdor ima namen odteči celo razdaljo od meje do meje je smiselno, da parkira pri mejnem prehodu Lazaret. Parkirnega prostora je dovolj.

Ob 9:00 se vsi dobimo v Kopru zraven tržnice, kjer lahko ob nedeljah brezplačno parkiramo avtomobile. Na avtobus se vkrcamo na lokalni avtobusni postaji zraven tržnice.

Avtobusi nas odpeljejo do mejnega prehoda Sečovlje. Tam med 9:30-9:45 pričnemo s tekom.

Trasa:
Sečovlje (mejni prehod) 0 km
Lucija (parkirišče pred marino Portorož) 8 km
Portorož
Piran (avtobusna postaja) +5 km 13 km
Fiesa
Strunjan +5 km 18 km
Izola (južna cesta+podvozna c.) + 4 km 22 km
Izola (Cankarjev drevo.+Zustovičeva c.) +4 km 26 km
Žusterna
Koper (parkirišče ob morju) +6 km 32 km
pred Ankaranom (bus postaja) +7 km 39 km
Lazaret (mejni prehod) +5 km 44 km

Tekaški program je 20 EUR in se poravna na avtobusu, ko se peljemo na štart. 
Zajema: trening dolgega teka z okrepčevalnicami, avtobusni prevoz iz Kopra na začetek teka v Sečovlje, spremljavo avtobusa na poti in prevoz na zborno mesto nazaj v Koper. Kdor pride samostojno na mejni prehod Sečovlje prispeva 15 EUR. To poravnamo na avtobusu, oziroma pred začetkom teka.

Odgovornost
Ker je pot dolga in je na vsakem koraku potrebna pozornost, se vsak od nas zaveda odgovornosti za svojo varnost. Tudi v prometu se obnašamo vzorno.
Vabim te, da prideš na prihodnji trening 11. februarja 2018, ko tečemo med Piranom in Sečovljami.
Od 1 do 12 ur, od 10 do 100 kilometrov oziroma od zore do mraka. 

Z umazanimi copati do lepšega življenja. "Ja ljuba duša čisto nove copate imaš pa so že tako umazani!!! Ja kaj si pa delal z njimi? Moji so še vedno kot novi, pa jih imam že pet let." Naj bo naše življenje lepo, ne pa, da je samo videti takšno.

Urban Praprotnik,
prof. šp. vzg.