DOMOV
TRENING
POŠKODBE
HRANA
OPREMA
TEKAŠKE SKUPINE
TEKAŠKE DELAVNICE
NEGA HRBTENICE
TEKAŠKI DNEVI
TEKAŠKA POPOTOVANJA
TEKAŠKI TABORI
TEKAŠKI MARATONI
RAZMISLEKI, ...
ZA PODJETJA
KOLEDAR 2020
TEKAŠKA OBVESTILA
KONTAKT
Tekaško pohodni dan, Prebold, 25.8.2018

Vabljeni v Prebold, moj domači kraj, kjer sem se tekaško in pohodno kalil po poteh iz Prebolda proti Šmiglovi zidanici in iz Podmeje na Mrzlico.

Program:
Zberemo se ob 8. uri pri bazenu Prebold. V bistvu parkiramo avtomobile pri vrtcu, zraven je tudi osnovnošolsko športno igrišče.

Lahkotno, družabno, z vmesnimi postanki odtečemo do Šmiglove zidanice in nazaj. Primerno bo za lahkotneže in težavneže.

Ob 10. uri odrinemo z avtomobili proti prelazu Podmeja (smer Trbovlje).
Predvidoma od 10.30 uri začnemo pohod na Mrzlico.
Do vrha Mrzlice, ki je na 1122 m nadmorske višine, hodimo eno uro. Pri koči imamo kratek postanek. Potem povratek do avtomobilov. Druženje nadaljujemo pri nas doma, kjer se bomo lahko tudi dodatno okrepčali.

Prijavnina je 15 EUR in jo lahko poravnaš na zbornem mestu.

Kako do zbornega mesta?
Če se peljemo po avtocesti npr. iz Ljubljane proti Mariboru. zapustimo avtocesto na izvozu Šempeter. Na prvem križišču zapeljemo desno. Na prvem krožišču zapeljemo drugi izvoz desno (smer Prebold). Peljemo se čez most nad Savinjo. Na naslednjem krožišu zapeljemo drugi izvoz desno (smer Prebold). Čez dobra dva kilometra se pripeljemo v Prebold. Po glavni cesti se peljemo naprej, mimo cerkve, ki je na naši levi strani, to je center kraja. Nadaljujemo naravnost in čez 100 m zavijemo desno na ulico Na bazen. Čez 100 m lahko parkiramo zraven vrtca. Od tu gremo peš do bazena in naprej.

Prijavi se tu:

Poznam veliko razlogov zakaj je dobro teči ob sončnem vremenu in še več za tek v dežju. Takrat drugi športi večinoma odpadejo...

Urban Praprotnik,
prof. šp. vzg.