DOMOV
TRENING
POŠKODBE
HRANA
OPREMA
TEKAŠKE SKUPINE
TEKAŠKE DELAVNICE
NEGA HRBTENICE
TEKAŠKI DNEVI
TEKAŠKA POPOTOVANJA
TEKAŠKI TABORI
TEKAŠKI MARATONI
RAZMISLEKI, ...
ZA PODJETJA
KOLEDAR 2020
TEKAŠKA OBVESTILA
KONTAKT
Ilirska Bistrica, 7. april 2019

V nedeljo 7. aprila vabljeni na tekaški dan na Črne njive

 

Črne njive se razprostirajo nad Ilirsko Bistrico ob cesti proti Sviščakom. Ime so dobile po temni, skoraj črni zemlji, ki je bila vidna v nekdaj obdelanih vrtačah. Zaradi svoje lege so odlično izhodišče za rekreacijo v naravi. So izhodišče tekaških poti in Srčkove poti koronarnega društva.

 

Dobimo se ob 10. uri in se podamo na približno 10 ali 17,5 kilometrsko pot, med katero bomo tudi hodili in ki bo odlična priprava tudi za tiste, ki se želijo udeležiti kakšnega traila. Vabimo tudi pohodnike, te se boste z vodnikom podali prav tako na 10 kilometrski pohod.

 

Po teku si bomo lahko v koči Črne njive privoščili joto.

 

Cene:

Tekaški oziroma pohodni program z okrepčevalnicami: 12 eur.

Vegi jota: 4 eur

Jota z mesom: 5 eur.

 

Vse se poravna na zbornem mestu.

 

Na območju za Črnimi njivami od Svetega Ahaca proti Stražici poteka okoli 3800 m dolg zid, ki se kaže kot ruševina suhega zidu, ki meri v višino od 1 do 1,5 m in do 6 m v širino. Slediti mu je mogoče le po prekinjenih odsekih, na predelu Črnih njiv je le nasip prekrit z rušo. Med domačini je poznan pod imenom Rimski zid. Stari raziskovalci znotraj zidu omenjajo sledove antičnih zgradb, ki pa nikoli niso bile načrtno raziskane.

 

 

Kako do tja?

 

Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Postojna in cesti naprej sledimo v smeri Reke in Ilirske Bistrice. V Ilirski Bistrici se ostro v levo odcepi cesta proti Sviščakom. Vožnjo nadaljujemo proti Sviščakom, po 3 kilometrih parkiramo na velikem parkirišču v bližini okrepčevalnice Črne njive.


Prijavi se tu:
Kdor misli zdravo, živi zdravo.

Urban Praprotnik,
prof. šp. vzg.